Massages

Sportmassage

 • Sportmassage is een massage die stevig en meer op de spieren is gericht met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren. Het wordt toegepast als ondersteuning van een (intensief) trainingsprogramma of ter bevordering van het herstel van een blessure of medische ingreep.

  In een aantal gevallen wordt sportmassage vergoed door de ziektekosten verzekering. Raadpleeg hiervoor de polis van uw verzekering.

  MB Body Fit is erkend door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)

Ontspanningsmassage

 • Ontspanningsmassage is er op gericht het lichaam en de geest zoveel mogelijk te laten ontspannen. Dit kan door een algehele lichaamsmassage of massages specifiek gericht op bepaalde spiergroepen, bijvoorbeeld nek en schouder. De massage bevordert de doorbloeding van uw spieren en voert afvalstoffen af, waardoor uw spieren soepel aan zullen voelen. Deze massage kan een ondersteuning zijn van een therapeutisch proces (stressklachten, burn-out etc.) 

Bindweefsel massage

 • Klachten over overgevoeligheid van de huid voor warmte of koude, aanraking en druk of merkbaar verminderde bewegelijkheid van de huid, worden veroorzaakt door verkleving van de huid met het onderliggende weefsel. In deze huidgebieden ontstaan zwellingen en harde plekken en zijn de spieren pijnlijk bij bewegen.

  Bindweefselmassage berust op het principe van het beïnvloeden van inwendige organen, spieren, gewrichtskapsel en bloedvaten, door massage van de bindweefselzones (gelegen onder de huid).

Lypossage

 • Lypossage is de enige figuur-corrigerende manuele massage voor vermindering van cellulitis en vetophoping. Lypossage is ht alternatief voor de chirurgische ingreep liposuctie. Door Lypossage wordt het figuur gecorrigeerd, de huid wordt strakker en soepeler.

  Lypossage mag alleen door gecertificeerde masseurs worden toegepast. Na de therapie staat men letterlijk en figuurlijk anders in het leven.